ÜYELERİMİZİN VE ZİYARETÇİLERİMİZİN SİTEMİZE DOSYA VE DÖKÜMAN EKLEMESİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR. AYRICA İSTEYEN ÜYELERİMİZ SİTEMİZDE MODERATÖR OLABİLİRLER . TEŞEKKÜRLER...
Content Top

Hukuki desteklerinden ötürü Karakum Avukatlık Bürosunun kurucusu Av. Mustafa KARAKUM 'a şükranlarımı sunarım. TEŞEKKÜRLER...
Gönder 
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları
Yazar Mesaj
özel Çevrimdışı
Administrator
*******

Mesajlar: 4,249
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Rep Puanı: 122
Mesaj: #1
7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları
1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Uzaydan Dünya'yı görmek isterdim.
B) Bu derste Anadolu'nun Güney'ini göreceğiz.
C) Her yıl nisan ayında Kırşehir'e gider.
D) Siz Sinekli Bakkal romanını okudunuz mu?

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı
yapılmıştır?
A) Bu yıl sınava dershanede hazırlandık.
B) Benden aldığı kitabı henüz bitirememiş.
C) Balıkçılar hiçbir ses duymamışlar.
D) Sende bizimle oynamak ister misin?

3.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım
yanlışı yapılmıştır?
A) Şu an aklından neler geçiyor?
B) Az önceki kişiyi sen de fark ettin mi?
C) Her gün seni görmekden sıkıldım.
D) Yapraklar sararmaya başladı.

4. Aşağıdakilerin hangisinde "mi"nin yazımıyla
ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Bu akşam mı geleceksiniz?
B) Yaz gelince gözü kimseyi gör müyormuş.
C) Seni hiç mi hiç sevemedim.
D) Karşıdaki dumanı görüyor musun?

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikilemelerin
yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Köyümün suyundan kana kana içtim.
B) Herkesle senli benli konuşmamalısın.
C) Çocukcağız yağmurda tirtir titriyordu.
D) Olur olmaz işler yüzünden geç kaldı.

6. Aşağıdakilerin hangisinde sayıların yazımıyla
ilgili bir yazım yanlışı yapılmamıştır?
A) 3'ncü sorunun cevabını bulamadım.
B) Bu soru 1995'de çıkmıştı.
C) Sınava üçyüz elli kişi gelmemiş.
D) Öğrencilerin %45'i sınavda başarılı oldu.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "de nin yazımıyla ilgili" bir yanlışlık vardır?
A) Kardeşi de onunla birlikte geliyor.
B) Önümüzde koca bir yaz var.
C) Bu sıcak da evde oturmak daha iyi.
D) Saçı da gözleri gibi simsiyahtı.




8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım
yanlışı vardır?
A) Bu adama daha fazla sabredemeyeceğim.
B) Onu görünce neler hissediyorsunuz?
C) Misafirlerimizi bu sabah yolcu ettik.
D) Bütün dostları tarafından terkedildi.

9. Aşağıdakilerin hangisinde bileşik sözcüklerin
yazımıyla ilgili bir yazım yanlışı yapılmamıştır?
A) Arabasını çok iyi parketti.
B) Söylediğim her şeyi kabul etti.
C) Dedesinin sesini kayıt etti.
D) Dayım seni çok merakediyor.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eklerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Elif'ten bir haber geldimi?
B) TV'de yeni bir dizi başlıyor.
C) Bu hafta sonu Ardahan'a gideceğiz.
D) Mahmut Usta'yı nerede bulabiliriz?

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "de" nin
yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Kralda dilencide aynı iştahla acıkır.
B) Biraz da kendin için yaşamalısın.
C) İğneyi çalan deveyi de çalar.
D) Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "mi"nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Kanatlanıp uçamadığı yer mi var?
B) O kadar insan içinden beni mi buldun?
C) Yârim İstanbul'u meskenmi tuttun?
D) Sen de mi beni bırakıp gideceksin?

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı
vardır?
A) Suç ve Ceza romanı bitecek gibi değil.
B) Ben Pazartesi günleri çalışmıyorum.
C) Güneydoğu Anadolu'da yağış varmış.
D) Fatma teyzem henüz gelemedi.

14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı
vardır?
A) Benimle hiç konuşmadıki!
B) Baktım ki bize doğru koşuyor.
C) Evi biliyor musun ki gidelim?
D) Üşüyorum, çünkü çok hastayım.






15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım
yanlışı yapılmıştır?
A) Bu mahalleye geleli onbeş gün oldu.
B) 1999'daki depremi hâlâ unutamıyoruz.
C) Bana olan borcun üç yüz elli milyondur.
D) Büyük babam 1985'te vefat etmiş.

16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bitişik yazılması gereken "de" ayrı yazılmıştır?
A) Dünyada tasasız baş, bostan korkuluğunda
bulunur.
B) Bir işi bitirdiğinde tekrar bir işe başla ve yorul.
C) Dünya da taklit edilemeyen tek şey cesarettir.
D) Ya bir yol bulacağız, ya da bir yol açacağız.

17. 1. Emrah derki düştüm dile
2. Bülbül figan eder güle
3. Güzel sevmek bir sarp kale
4. Ya alınır ya alınmaz
Yukarıdaki dizelerin hangisinde bir yazım
yanlışı yapılmıştır?
A) 1. B) 2. C) 3. D) 4.


18. Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin
kullanımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Edirne'ye geleli daha dört gün oldu.
B) Çanakkale boğazından geçmek isterdim.
C) Maraş dondurmasının tadı bir başkadır.
D) Hatay, Türkiye'nin güneyinde yer alır.


19. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım
yanlışı vardır?
A) Hem araba hemde ev aldılar.
B) Bizimkinin gözleri doldu herhalde.
C) Mademki seviyorsun, söylemen gerekir.
D) Çocuğun sende olduğunu biliyorum.


20. Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı
vardır?
A) Çayınıza üç şeker yeter mi?
B) Sıkıntıların bir nedeni de bu değilmi?
C) Gezmeye, eğlenmeye vakit mi var?
D) Bu aşı insanlara uygulanabilir miydi?


21. Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı
vardır?
A) Bu işte başkalarını taklit etmiyeceksin.
B) Bir haftadır eve de işe de uğramıyor.
C) Karşı komşumuza el sallıyorum.
D) Sana olan sevgimi anlayamadın bir türlü.

22. Aşağıdakilerin hangisinde, ayrı yazılması
gereken sözcük bitişik yazılmıştır?
A) Kırmızı bir gülün yerini hiçbir şey tutmaz.
B) Birkaç yıl sonra mutlulukları sona erdi.
C) Burada yeşilin bin bir tonunu görebilirsin.
D) Oturma odası için güzel birtakım beğendik.

23. Aşağıdakilerin hangisinde "-da/-de"nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Ne günlük kaygılar ne de yanılgılar onu üzer.
B) Tepedeki kuş yuvaları da ilgimizi çekti.
C) Bu akşam sen de bir gariplik var.
D) Her evde küçük bir kitaplık bulunmalı.

24. Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı
vardır?
A) Bin bilsen de bir bilene danış.
B) Dost kara günde belli olur.
C) Ak koyunun kara kuzusuda olur.
D) Kimsenin ahı yerde kalmaz.

25. I. Unuttuk sevmeyi sevilmeyi
II. Bir çabaki bitip tükenmek bilmez
III. Evrende kardeşçe yaşamak lâzım
IV. Neden korkuyoruz birbirimizden
Numaralanmış dizelerin hangisinde bir yazım
yanlışı vardır?
A) I. B) II. C) III. D) IV.

26. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım
yanlışı yoktur?
A) Genellikle Cuma günleri dedemle gezerdik.
B) Mart'ta benim sınavlarım, Nisan'da onunkiler
başlıyor.
C) Babam 30 Ekim 1998'de emekli oldu.
D) İlkbahar ve Yaz aylarında yazlıkta kalırız.


27. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin
yazımı yanlıştır?
A) Her durumda soğukkanlılığını koruyor.
B) Gökdelenler bütün manzarayı kapatmıştı.
C) Bu yaşta ailesi tarafından terkedildi.
D) Hiç konuşmadan bakakaldım ardından.


28. 1. Sessizce çekirdek çatlasada meraktan
2. Taze dal ayrılmak istermi hiç yapraktan
3. N'olur gökyüzünde gezmelere boşverin
4. Adımlarınız eksik olmasın topraktan
Numaralanmış dizelerin hangisinde yazım
yanlışı yoktur?
A) 1. B) 2. C) 3. D) 4.

29. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı
yapılmamıştır?
A) Bu sokakta yüz elli aile yaşıyor.
B) Kendini kurtarmak için binbir yalan söyledi.
C) Bu fikir yüzdeyüz ondan çıkmıştır.
D) Üçbeş kuruş kazancıyla bize bakıyor.

30. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) İçindeki sıkıntıları dışa yansıtıyor.
B) Bu işten yeni ayrılmıştım ki siz aradınız.
C) Kutunun içindeki anlaşılmaz sesler çıkarıyor.
D) Geldiğimi biliyorki beni arıyor.





Cevap Anahtarı
1. d
2. c
3. b
4. c
5. d
6. c
7. d
8. a
9. a
10. a
11. c
12. b
13. a
14. a
15. c
16. a
17. b
18. a
19. b
20. a
21. d
22. c
23. c
24. b
25. c
26. c
27. b
28. a
29. d
30. a




*******


Ekli Dosya(lar)
.rar  7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları.rar (Boyut: 11.09 KB / İndirme: 123)

SİTEMİZE DESTEK!
sevgili okuldayiz.net üyeleri sitemiz size en iyi hizmeti vermek için biz yöneticiler ve moderatörler olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Sizde sitemizi desteklemek isterseniz , elinizde bulunan dosyaları okuldayiz.net@gmail.com a mail atabilirsiniz bunu da yapamam diyorsanız bir teşekkür bari ediniz . Sitemizde moderatör olmak isteyen arkadaşlar özel administrator a özel mesaj atmaları yeterlidir. Moderatör olan arkadaş sitemizin ve kendinin belirlediği bölümde yönetici olacaktır.
TEŞEKKÜRLER.
(Bu Mesaj 09-15-2010 15:55 değiştirilmiştir. Değiştiren : özel.)
09-15-2010 15:51
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  7.sınıf türkçe zarf belirteç testi test soruları 3 okanca 0 1,959 06-22-2011 16:23
Son Mesaj: okanca
  7.sınıf türkçe zarf belirteç testi test soruları 2 okanca 0 1,392 06-22-2011 16:22
Son Mesaj: okanca
  7.sınıf türkçe tür şekil bilgisi testi test soruları okanca 0 2,926 06-22-2011 16:22
Son Mesaj: okanca
  7.sınıf türkçe yazım kuralları testi test soruları okanca 0 1,296 06-22-2011 16:21
Son Mesaj: okanca
  7.sınıf türkçe zamir adıl testi test soruları okanca 0 821 06-22-2011 16:21
Son Mesaj: okanca
  7.sınıf türkçe tüm konular genel tekrar testi test soruları 3 okanca 0 1,255 06-22-2011 16:20
Son Mesaj: okanca
  7.sınıf türkçe tüm konular genel tekrar testi test soruları 2 okanca 0 729 06-22-2011 16:19
Son Mesaj: okanca
  7.sınıf türkçe tüm konular genel tekrar testi test soruları okanca 0 809 06-22-2011 16:19
Son Mesaj: okanca
  7.sınıf türkçe tamlamalar testi test soruları okanca 0 787 06-22-2011 16:18
Son Mesaj: okanca
  7.sınıf türkçe sözcükte anlam testi test soruları okanca 0 1,634 06-22-2011 16:17
Son Mesaj: okanca

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları indir, 7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları Videosu, 7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları online izle, 7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları Bedava indir, 7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları Yükle, 7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları Hakkında, 7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları nedir, 7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları Free indir, 7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları oyunu, 7. sınıf Yazım Kuralları testi test soruları download

  • Paylaş
  • Yazdırılabilir Sürüm
  • Bu Konuyu Arkadaşına Gönder
  • Konuya Abone Ol
Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

Zaman: 12-29-2014, Saat: 4:30

Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye
Üretici: MyBB, © 2002-2014 MyBB Group.


sınıf , kitap cevapları sınıf , kitap cevapları