ÜYELERİMİZİN VE ZİYARETÇİLERİMİZİN SİTEMİZE DOSYA VE DÖKÜMAN EKLEMESİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR. AYRICA İSTEYEN ÜYELERİMİZ SİTEMİZDE MODERATÖR OLABİLİRLER . TEŞEKKÜRLER...
Content Top

Hukuki desteklerinden ötürü Karakum Avukatlık Bürosunun kurucusu Av. Mustafa KARAKUM 'a şükranlarımı sunarım. TEŞEKKÜRLER...
[ Etiketler: sinif | biyoloji | test | sorulari ]
Gönder 
 
Değerlendir:
  • 2 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
9. sınıf biyoloji test soruları
Yazar Mesaj
daisy Çevrimdışı
Moderator
*****

Mesajlar: 2,011
Üyelik Tarihi: Aug 2010
Rep Puanı: 66
Mesaj: #1
Rainbow 9. sınıf biyoloji test soruları
1. Yukarıdaki grafik gelişmesini toprakta gerçekleştiren bir bitki zararlısına ait birey sayısının toprağın nem miktarına göre değişimini göstermekte. Buna göre toprağı bu bitki zararlısından tamamen temizlemek için aşağıdakilerden hangisi uygulanmalıdır?
A) Toprağı gübrelemek
B) Toprağı iyi sulamak
C) Toprağın nem miktarını dengede tutmak
D) Toprağı havalandırmak
E) Toprağın nem miktarını azaltmak
--------------------------------------------------------------------------------
2. Enzimlere ait;
I. Organik katalizörlerdir.
II. Tersinir reaksiyonları etkilerler
III. Yapıları proteindir
özelliklerden hangileri tüm enzimler için geçerli değildir?

A) II ve III B) I ve II C) Yalnız I D) Yalnız III E) Yalnız II
--------------------------------------------------------------------------------
3. İçinde nişasta, protein, yağ gibi moleküllerin bulunduğu bir ortama koyulan hücre, bu molekülleri;
I. Difüzyon II. Aktif taşıma III. Pinositoz
olaylarından hangileri ile alabilir?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
--------------------------------------------------------------------------------
4. Glikoz, aminoasit, yağ asidi gibi küçük molekülleri, vitaminlerden ayıran;
I. Hücre zarından geçebilmeleri II. Organik moleküller olmaları III. Enerji gereksiniminde kullanılmaları
şeklindeki özelliklerden hangileridir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve III E) II ve III
--------------------------------------------------------------------------------
5. Bir DNA molekülünde tüm nukleatit sa-yısı 1800 ve A/G=3 ise bu DNA molekülün-de toplam nükleatit sayısı kaçtır?

A) 2800 B) 3000 C) 3600 D) 4800 E) 5200
--------------------------------------------------------------------------------
6 Aşağıdaki hücresel yapılardan hangisi yağ ve hormon sentezleyen hücrelerde daha çok görülür?

A) Mitokondri
B) Lizozom
C) Endoplazmik retikulum
D) Ribozom
E) Golgi organeli
--------------------------------------------------------------------------------
7. Mikroskopta incelenmekte olan hücrelerin bulunduğu ortama, aşağıdakilerden hangisini eklememiz gerekir ki hücrelerde plazmoliz görülsün?

A) Stoplazmaya eş yoğunlukta olan sıvıyı
B) Sindirim enzimleri içeren sıvıyı
C) Stoplazmaya göre hipotonik bir sıvıyı
D) Arı suyu
E) Yoğun tuzlu suya
--------------------------------------------------------------------------------
8. Baygınlık geçiren bir insana çabucak şeker verilmesi gerekiyorsa aşağıdakilerden hangisini kullanmak en uygun olur?

A) Sakkaroz
B) Maltoz
C) Glikoz
D) Laktoz
E) Nişasta
--------------------------------------------------------------------------------
9. Bazı bakteri hücrelerinin ezilmesi ile elde edilen sıvılara glikoz ilave edilince dışarıya karbondioksit verdikleri görülmektedir. Bu durum kullanılan sıvıda neyin bulunduğunu kanıtlar?

A) Enzimlerin
B) Vitaminlerin
C) DNA'ların
D) Proteinlerin
E) Hormonların
--------------------------------------------------------------------------------
10. Ökaryot hücrelerde genetik özelliklerin yavru hücrelere aktarılması sırasında aşağıdakilerden hangisine rastlanılmaz?

A) ATP harcanır
B) Hücre bölünmesi olur
C) DNA eşlenmesi olur
D) Mutasyon olabilir
E) Modifikasyon olabilir.



Cevaplar:
1)e 2)e 3)e 4)c 5)d 6)e 7)e 8)c 9)a 10)e
--------------------------------------------------------------------------------

http://www.jetnetworking.com.tr/index.ph...e/JN125973
Her Üye Kaydına 20 TL. Kazan!!!
jetnetworking üyelik için linki tıklayıp bilgilerinizi girin
sistem hakkında


bir teşekkürü çok görmeyin!
03-30-2011 21:55
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
[ Etiketler: sinif | biyoloji | test | sorulari ]
Cevapla 


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  9. sınıf matematik rasyonel sayılar testi test soruları 2 okanca 0 391 10-02-2011 10:58
Son Mesaj: okanca
  9. sınıf matematik rasyonel sayılar testi test soruları okanca 0 781 10-02-2011 10:58
Son Mesaj: okanca
  9. sınıf matematik üslü sayılar testi test soruları 3 okanca 0 414 10-02-2011 10:57
Son Mesaj: okanca
  9. sınıf matematik üslü sayılar testi test soruları okanca 0 393 10-02-2011 10:57
Son Mesaj: okanca
  9. sınıf türk edebiyatı Tanzimat Dönemi Edebiyatı test soruları zeytin 0 527 09-25-2011 20:52
Son Mesaj: zeytin
  10. sınıf biyoloji çalışma testi zeytin 0 3,878 09-20-2011 8:12
Son Mesaj: zeytin
  ygs lys için biyoloji 11. sınıf çalışma testleri zeytin 0 1,108 09-20-2011 8:05
Son Mesaj: zeytin
  9. sınıf biyoloji çalışma test soruları zeytin 0 8,839 09-20-2011 7:49
Son Mesaj: zeytin
  biyoloji dersi cevap anahtarlı test sorular zeytin 0 1,318 09-20-2011 7:47
Son Mesaj: zeytin
  10.Sınıf Biyoloji Ders Notları daisy 2 4,008 07-18-2011 14:55
Son Mesaj: kalakk

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

9. sınıf biyoloji test soruları indir, 9. sınıf biyoloji test soruları Videosu, 9. sınıf biyoloji test soruları online izle, 9. sınıf biyoloji test soruları Bedava indir, 9. sınıf biyoloji test soruları Yükle, 9. sınıf biyoloji test soruları Hakkında, 9. sınıf biyoloji test soruları nedir, 9. sınıf biyoloji test soruları Free indir, 9. sınıf biyoloji test soruları oyunu, 9. sınıf biyoloji test soruları download

  • Paylaş
  • Yazdırılabilir Sürüm
  • Bu Konuyu Arkadaşına Gönder
  • Konuya Abone Ol
Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

Zaman: 09-23-2014, Saat: 16:21

Türkçe Çeviri: MyBB Türkiye
Üretici: MyBB, © 2002-2014 MyBB Group.


sınıf , kitap cevapları sınıf , kitap cevapları